RRF 6.2.1 – Érdemes-e pályázatíró nélkül belevágni a 100% támogatású lakossági pályázatba?

2021.12.09.

Az elmúlt hónapunk alig szólt másról, minthogy próbálunk minél több ügyfelünknek eligazodni a 100% pályázat – meglehetősen változékony – feltételrendszerével kapcsolatosan.

A legtöbben azzal kapcsolatban szkeptikusak, hogy lehetséges-e önerőből megoldani az első ránézésre szövevényesnek tűnő pályázati anyag előkészítését és feltöltését, viszont érthető módon óvatosak azzal kapcsolatosan, hogy egy bizonytalan kimenetelű munkáért előre fizessenek.

Hamar megjelentek ugyanis a piacon az olyan ígéretek, amelyek bizonyos – sokszor a munka vélt mennyiségével arányos – kisebb-nagyobb összegért cserébe vállalják a teljes pályázatkészítési munkát, viszont érthető módon garanciát nem tudnak adni a pályázat sikerére.

Ezen a ponton sokan fel is adják a pályázaton való részvétel lehetőségét, még akkor is, ha egyébként eséllyel juthatnának így akár egy többmillió forint értékű napelem rendszerhez és így egy jóval kedvezőbb rezsiköltséghez.

Biztatásként hadd osszuk meg egyik első “100-as” fecskénk, László tapasztalatát.

Lászlóval december elején kötöttük meg a kivitelezői szerződést egy napelem rendszerre, ezt követően pedig ügyfelünkként beregisztráltuk őt a pályázati portál megfelelő felületén. Az előminősítést követően Fejér megyei pályázóként december 8-án már sikeresen fel is töltötte a támogatáshoz szükséges igazoló dokumentumokat és kapta meg a pályázat befogadására vonatkozó visszaigazolást.

Az első ügyféltapasztalat tehát az, hogy az önerős pályázatírási folyamat aprólékos és sok figyelmet kíván ugyan, de korántsem lehetetlen, különösen egy támogató kivitelező partnerrel.

Emellett nemrégiben elérhetővé vált az a pályázati portál által kibocsátott lépésről-lépésre videó, amely értékes segítséget nyújt a vállalkozó szellemű ügyfeleknek:

Pályázatra fel, tehát, süssön a Nap mindenkire!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on!
Megosztás LinkedIn-en!
hu_HUHungarian
Görgess a tetejére